Halfvede musteri

ACF Type: text

Dalhem

Vi skulle egentligen köpa en segelbåt men blev med musteri. Det började med att vår dotter Sofia var på seglarläger i Valleviken på Gotland sommaren 2006. I hamnen hade en klasskompis familj sin nya segelbåt och de skulle sälja sin gamla. De undrade om inte vi var intresserade.

Jag som alltid varit båtintresserad tittade på båten och sa att det var klart intressant. Min fru sa att ”Du är knasig, men fixar Du banklån, båtplats (inte det enklaste på Gotland trots att det är vatten runt hela ön…), försäkring, går igenom båten noga och lägger upp en budget så kan vi diskutera saken”. Hon trodde nog att det skulle rinna ut i sanden men jag satte fart och framåt höstkanten var allt klart.

Vi satt vid frukostbordet en lördags morgon i september, gick igenom kalkylen och bestämde oss att slå till. Vi ringer säljaren och säger att ”vi köper båten”. Det blev tyst i luren. ”Den sålde vi förra veckan.” (Här skulle det stå en svordom.)

Den hösten hade vi mycket äpplen och vi åkte som vanligt ner till det lilla musteriet i När med våra äpplen. Mari som drev musteriet sa att de inte kunde ha det kvar eftersom det inte passade in tidsmässigt med övrig verksamhet på gården. De hade inte hittat någon intresserad på Gotland men det fanns intressenter på fastlandet. Men Mari tyckte att vi kunde köpa det. ”Visst”, sa jag.

När jag kom hem till min fru sa jag att vi skall köpa musteriet. ”Du är tokig Du”, sa hon. Den natten låg jag vaken och ett kalkylblad for runt i huvudet. På morgonen var kalkylen klar. Lånet för båten hade vi ju redan beviljat och kunde vara grundplåten, så det var bara att åka.

Några månader senare stod ett nytt litet rött hus med ett musteri i på gårdsplanen och hösten 2007 körde vi vår första mustsäsong.

Efter det har verksamheten expanderat varje år och 2013 beslutade jag mig för att efter 15 år sluta varannan-vecko-pendla till Stockholm för att sitta på ett ganska trist kontor och äntligen göra något vettigt med min tid. Det resulterade i att vi idag driver Sveriges största och modernaste mobila musterianläggning. Välkommen!

Peter Brennwald med familj
Ägare av Halfvede Musteri

Halfvede musteri hittar du här:

ACF Type: text

Postadress: Dalhem Hallvide 119

ACF Type: text

Postnummer: 62256

ACF Type: text

Ort: Dalhem

Kontakt för bokning, aktuella priser och öppettider:

ACF Type: url

ACF Type: dmachphone

ACF Type: email

ACF Type: checkbox

Hos oss kan du musta: äpplen

Halfvede musteri

Vill du anmäla en ändring i uppgifterna för detta musteri, skicka ett mejl till hej@musterier.se. Nu kan du även få ett konto att hantera ditt musteri själv. Om du mejlar från samma e-post som ditt musteri är upplagt på så hjälper jag dig vidare.

Fler musterier i Gotland

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => musteri ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 48 [tax_query] => Array ( [relation] => AND [0] => Array ( [0] => Array ( [relation] => OR [0] => Array ( [taxonomy] => musteri_category [field] => id [terms] => Array ( [0] => 29 ) ) ) ) ) [post__not_in] => Array ( [0] => 1195 ) [orderby] => title [order] => ASC )

Eskelhems musteri

ACF Type: text

Gotland
0.027204036712646 seconds

Vill du söka ett annat musteri?

Divi WordPress Theme

Divi är en sidbyggare för Wordpress som snabbar upp och förenklar lanseringen av din hemsida. Länken ovan är en affiliatelänk.