Bergströms Äppleri

Ja vad är ett äppleri egentligen? Det är vad vi valt att kalla vårt lilla musteri och det innefattar även vår småskaliga äppelodling samt experimentverkstad för fler äppeldrycker än must. Det var en kombination av nyfikenhet, tekniskt intresse och en trädgård fylld med spännande gamla äppelträd som väckte våra tankar på att starta ett musteri. Vi ville ta tillvara på alla goda äpplen och insåg tjusningen med att göra must av dem. Nu kan vi med glädje dela med oss av både musten och kunskapen!

Har du egna äpplen som du vill musta? Då är du varmt välkommen att lämna in dem hos oss. Så här går det till att musta hos oss: Du lämnar in egna äpplen på Äppleriet efter avtalad tid och får tillbaka musten i en smidig och snygg 3-liters bag-in-box. Den står sig oöppnad i minst ett år. Hur mycket äpplen går det åt? Vi brukar räkna med att ungefär 2 kg äpplen ger minst en liter färdig must, ofta lite mer.

Den äppelmust vi mustar av våra egna östgötska trädgårdsäpplen kallar vi för Säsongens must. Varje år smakar äpplena lite olika och det är just det vi tycker är så spännande!

Bergströms äppleri drivs av Henrik och Anna i Ljunga strax utanför Norrköping.
För bokning och kontakt: www.bergstromsappleri.se

Bergströms Äppleri finner du här:

ACF Type: text

Postadress: Furingstadsvägen 30

ACF Type: text

Postnummer: 60591

ACF Type: text

Ort: Norrköping

Kontakt för bokning, aktuella priser och öppettider:

ACF Type: url

ACF Type: dmachphone

Telefon: 070-456 31 42

ACF Type: email

ACF Type: checkbox

Hos oss kan du musta: äpplen

Bergströms Äppleri

Fler musterier i Östergötland

Vill du söka ett annat musteri?

Vill du anmäla en ändring i uppgifterna för detta musteri, skicka ett mejl til hej@musterier.se