Ekenberg musteri

ACF Type: text

Norrköping

Musteriet är importerat från företaget Voran Maschinen GmbH i Österrike. Det står på en släpvagn vilket gör det helt mobilt. Det enda som krävs för att driva musteriet är vatten från en vattenslang och ett 16A trefasuttag.

Musteriprocessen startar med att frukten tvättas för att sedan transporteras till en kvarn. Kvarnen river sönder frukten och fördelar den på en bandpress. Fruktmassan pressas sedan genom fyra olika valsar innan musten rinner ner i ett uppsamlingskärl. Det som blir över från frukten tas om hand och komposteras. Pressen har en kapacitet på 300 kg frukt per timme och beroende på mognad, sort och växtförutsättningar kan man få ca 60-70 % av fruktens vikt som must.

Från uppsamlingskärlet pumpas musten via en sil till en av de två 220 liters behållarna som finns på vagnen. Det går att tappa upp musten som råmust men om man vill få en lång hållbarhet på den så rekommenderar vi att man pastöriserar den innan den tappas upp. Pastöriseringen görs genom att musten värms upp till mellan 78 – 82 grader. Pastören innehåller varmt vatten och då musten pumpas genom vattnet i det spiralformade röret som finns i behållaren värms också musten upp. När den nått rätt temperatur öppnar en ventil så att musten rinner ner i den behållare som sitter på bag-in-boxfyllaren. Det sista momentet består i att fylla förpackningarna med must. En pastöriserad must håller i ungefär ett år och behöver inte ligga i kylen under tiden.

Ekenberg musteri hittar du här:

ACF Type: text

Postadress: Ekenberg

ACF Type: text

Postnummer: 60210

ACF Type: text

Ort: Norrköping

Kontakt för bokning, aktuella priser och öppettider:

ACF Type: url

ACF Type: dmachphone

Telefon: 0705-42 16 32

ACF Type: email

ACF Type: checkbox

Hos oss kan du musta: äpplen

Ekenberg musteri

Vill du anmäla en ändring i uppgifterna för detta musteri, skicka ett mejl till hej@musterier.se. Nu kan du även få ett konto att hantera ditt musteri själv. Om du mejlar från samma e-post som ditt musteri är upplagt på så hjälper jag dig vidare.

Fler musterier i Östergötland

ACF: none

Array ( [post_type] => Array ( [0] => musteri ) [post_status] => publish [posts_per_page] => 48 [tax_query] => Array ( [relation] => AND [0] => Array ( [0] => Array ( [relation] => OR [0] => Array ( [taxonomy] => musteri_category [field] => id [terms] => Array ( [0] => 22 ) ) ) ) ) [post__not_in] => Array ( [0] => 714 ) [orderby] => title [order] => ASC )

Bergströms Äppleri

ACF Type: text

Norrköping

Brunneby musteri

ACF Type: text

Borensberg

Östgöta Musteri

ACF Type: text

Linköping

Skedet Must & Trädgård AB

ACF Type: text

Borghamn
0.085264205932617 seconds

Vill du söka ett annat musteri?

Divi WordPress Theme

Divi är en sidbyggare för Wordpress som snabbar upp och förenklar lanseringen av din hemsida. Länken ovan är en affiliatelänk.